Aandoeningen bij moeder

Soms is je kind gezond, maar ben jij ziek. Zo ziek dat je zwangerschap mogelijk je genezing in de weg kan staan. Ook dan sta je voor de keuze; je zwangerschap behouden, of niet? Misschien is dit nog wel een extra lastige keuze, omdat er niks mis is met je kind, maar wel met jou.

De hier besproken aandoening kan je er toe dwingen een keuze te moeten maken over het al dan niet voortzetten van je zwangerschap. Hoe?Verder kan en wil je geen advies geven over wat je in jouw geval moet doen. Ook kunnen we je niet vertellen wat in jouw specifieke situatie de medische opties zijn. We raden je aan deze precieze details met je eigen arts(en) te bespreken. De combinatie van die gesprekken en de informatie die je op deze site vindt stellen je hopelijk in staat tot een keuze te komen die bij jou en jouw situatie past.

Tegenwoordig zijn de kansen om kanker te behandelen tijdens je zwangerschap groot. Het blijft echter verstandig om met jouw eigen arts(en) te overleggen over jouw mogelijkheden. Je kan daarbij de volgende 3 goede vragen meenemen in het gesprek:
1) Wat zijn mijn mogelijkheden
2) Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
3) Wat betekent dit voor mij in mijn situatie?

Stichting STERk
We verwijzen je voor meer informatie, ervaringen en ondersteuning door naar Stichting STERk. Mocht je er toch voor moeten kiezen de zwangerschap af te breken, dan vind je hier natuurlijk veel informatie over het verloop daarvan.